SOCIAL

Preţurile la produse alimentare afişate de vânzătorii de la pieţele din Chişinău

post-img

Carnea de porc, fără oase, costă la piaţă cel puţin 80 de lei kilogramul. Pe perioada verii putea fi cumpărată cu 65 de lei kg. Costiţele de porc sunt la preţul de 75 de lei kilogramul. Cu cel puţin cu 70 de lei poate fi cumpărat un kilogram de carne de vită.

Roşiile pot fi cumpărate la piaţă cu cel puţin 25 de lei kilogramul, faţă de 15 lei acum două săptămâni. Roşiile roz şi galbene pot fi găsite la preţul de 35 de lei kilogramul.

Un kilogram de castraveţi costă 25 de lei şi mai mult. Preţul nu a suferit schimbări faţă de acum două săptămâni. Un kilogram de ardei porneşte de la 15 lei, faţă de 10-11 lei acum două săptămâni. Vinetele au rămas la preţul vechi de 15 lei kilogramul.

Preţul unui kilogram de gogoşari porneşte de la 25 de lei. Cartofii şi ceapa costă 6 lei kilogramul, rămânind la preţul vechi. Varza se vinde cu un leu mai mult decât acum două săptămâni şi costă – 5 lei/kg.

Legătura de ceapă verde, mărar şi pătrunjel costă 3 lei, la unele tarabe se dă şi cu 2 lei. Ciupercile pornesc de la 28 lei/kg.

Prunele pot fi cumpărate la preţul de acum două săptămâni – 12 lei kilogramul. Strugurii se vând în medie cu 10 lei. Preţul unui kilogram de mere porneşte de la 8 lei, iar al perelor este de 12 lei.

Zece ouă costă cel puţin 15 lei, preţul fiind în creştere cu doi lei faţă de acum două săptămâni, transmite IPN.