Preţuri mai mari la fructe şi legume în pieţele din Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preţuri mai mari la fructe şi legume în pieţele din Chişinău

Preţurile pentru majoritatea fructelor şi legumelor care se vând în pieţe sunt în creştere faţă de săptămâna trecută. Un kilogram de roşii costă cel puţin 6 lei, iar săptămâna trecută putea fi cumpărat cu 5 lei. Preţul unui kilogram de roşii roz sau galbene este 15 lei.

Castraveţii ajung la 10 lei kilogramul, preţ în creştere cu 1 leu faţă de acum o săptămână. Pentru un kilogram de ardei şi vinete cumpărătorii vor scoate din buzunare cel puţin 10 lei. Săptămâna trecută se vindeau cu 8-9 lei/kg, transmite IPN.

Preţul unui kilogram de gogoşari ajunge şi la 22 de lei, în creştere faţă de săptămâna trecută când se vindeau cu 18 lei. Dovleceii se vând cu 10 lei/kg. Cartofii sunt la preţul de săptămâna trecută – 6 lei per kilogram. Şi varza îşi menţine preţul de acum o săptămână – 5 lei.

Verdeaţa s-a scumpit. Dacă săptămâna trecută legătura de pătrunjel, mărar sau ceapă verde costa 4 lei şi doar la unele tarabe se vindea cu 5 lei, astăzi 5 lei este cel mai mic preţ. Toată vara acestea puteau fi cumpărate cu 2 lei.

Prunele pot fi cumpărate la preţul vechi de 8 lei/kg. Pepenele roşu şi pepenele verde costă 2 lei şi, respectiv, 4 lei kilogramul. Coarnele se vând cu 18 lei. Acum o săptămână acestea puteau fi cumpărate la unele tarabe cu 15 lei kilogramul. Zmeura a ajuns 50 de lei kilogramul şi este tot mai puţină la piaţă. Preţul unui kilogram de struguri este 10 lei, acelaşi de acum două săptămâni.

La piaţa pot fi cumpărate şi căpşune, cu 40-65 de lei pentru un kilogram.
Similare