Pretorii au o săptămână la dispoziţie ca să evacueze frunzişul din curţile blocurilor. În caz contrar, vor fi eliberaţi din funcţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pretorii au o săptămână la dispoziţie ca să evacueze frunzişul din curţile blocurilor. În caz contrar, vor fi eliberaţi din funcţii

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a solicitat termene concrete pretorilor de sector pentru redresarea situaţiei privind salubrizarea în capitală, îndeosebi în curţile de blocuri multietajate.

În cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale de astăzi, Ion Ceban a declarat că pe străzile centrale şi secundare, serviciile de profil asigură menţinerea curăţeniei, însă în curţile de blocuri situaţia este mai problematică.

„Prin curţi există mormane de deşeuri: frunziş şi alte gunoaie. Rog pretorii să stabilească nişte termene exacte pentru a redresa situaţia în acest sens. Pentru că oamenii ne privesc, iar autorităţile trebuie să-şi onoreze angajamentele făcute public", a subliniat edilul capitalei.

Termenul acordat pentru îmbunătăţirea situaţiei vizavi de salubrizarea în curţi şi acceptat de pretori, este de o săptămână pentru sectoarele Centru, Buiucani, Râşcani şi Ciocana şi de 10 zile pentru sectorul Botanica (care este mai mare).

„În sectorul în care vor fi înregistrate nereguli la capitolul respectiv, cu acel pretor de sector ne vom despărţi", a subliniat Ion Ceban. 

Similare
RECOMANDĂRI