Portalul egradinita.md a devenit al patrulea cel mai popular serviciu public electronic din Republica Moldova
Sursa foto:Foto simbol/ciao.ro Vizualizari:

Portalul egradinita.md a devenit al patrulea cel mai popular serviciu public electronic din Republica Moldova

Portalul de înscriere la grădiniţă (egradinita.md) a devenit al patrulea cel mai popular serviciu public electronic din Republica Moldova. De la lansarea platformei, în august 2017, şi până în prezent au fost depuse în jur de 19 mii de cereri. Informaţiile au fost prezentate de către primarul interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Ruslan Codreanu a menţionat că, până la lansarea platformei, adesea era invocat motivul lipsei locurilor în grădiniţe, precum şi faptul că se percep taxe ilegale pentru înscriere. Acum, plângeri de acest fel nu mai sunt. După lansarea platformei, numărul persoanelor care se înscriu în audienţă s-a redus de două ori.

Primarul interimar a mai declarat că dacă în 2015 pentru grădiniţe au fost alocaţi 13 milioane de lei, în 2018 bugetul a fost de patru ori mai mare. Anul trecut au fost făcute reparaţii în 110 grădiniţe.

Până pe 1 septembrie, vor fi reparate şi date în exploatare grădiniţele nr. 48, 3, 198, 112 şi 166. Pentru anul acesta vor fi create 1800 de locuri noi în grădiniţe.
Similare
RECOMANDĂRI