Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pompierii şi salvatorii au simulat în Chişinău un incendiu asemănător celui din Bucureşti, de la COLECTIV

Pompierii şi salvatorii au mers în această noapte la club. Nu la distracţie ci la muncă. Ei au participat la o simulare a unui incendiu puternic ce a cuprins un local din Chişinău. S-a intervenit în forţă, cu zeci de autospeciale şi ambulanţe. Exerciţiu a avut scopul de a testa abilităţile salvatorilor în condiţii extreme.

Conform scenariului, un club de noapte în care se aflau 250 de oameni a fost cuprins de flăcări. Alarma s-a dat puţin după miezul nopţii. La faţa locului au fost mobilizate toate serviciile de urgenţă pentru intervenţie în situaţii excepţionale.

La stingerea incendiului au participat 80 de pompieri cu 15 autospeciale. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă exerciţiul a avut loc în timp real. La ănceput, echipajele de intervenţie nu au ştiu că vor participa la o simulare, ci la o situaţie reală.

Scopul exerciţiului a fost de a testa capacităţile de intervenţie a tuturor serviciilor de urgenţă în situaţii excepţionale în timp real şi în condiţii similare celor reale. IGSU a planificat scenariul după modelul incendiului din Clubul de noapte COLECTIV, produs la Bucureşti, în urmă cu patru ani.  
Similare
RECOMANDĂRI