Pompierii şi salvatorii atenţionează asupra riscurilor caniculei
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Pompierii şi salvatorii atenţionează asupra riscurilor caniculei

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă avertizează populaţia despre riscul incendiilor în condiţii de umiditate redusă. În vederea prevenirii situaţiilor excepţionale, pompierii îndeamnă cetăţenii să fie foarte prudenţi şi să respecte cu stricteţe normele antiincendiare.

Oamenii sunt rugaţi să evite utilizarea focului deschis la nimicirea deşeurilor menajere şi vegetaţiei uscate în preajma sectorului locativ, precum şi spaţiilor forestiere şi agricole. Maturii sunt îndemnaţi să-şi monitorizeze minorii şi să nu le permită jocul cu sursele de aprindere, scrie IPN.

De asemenea, salvatorii menţionează că, pe timp de caniculă, nu se recomandă scăldatul. Înotul în bazinele acvatice nedotate cu staţii de salvare, dar şi în stare de ebrietate este strict interzis. Scăldatul în râuri şi lacuri cu relief necunoscut şi curenţi puternici de apă poate fi fatal. Specialiştii recomandă supravegherea strictă a minorilor în locuri necunoscute şi în preajma râurilor şi lacurilor. Pentru a evita tragediile, scăldatul acestora de unii singuri se interzice.

Vremea caniculară reprezintă un risc şi pentru oamenii care se află afară în orele de vârf. Salvatorii recomandă cetăţenilor să se protejeze de razele solare în spaţii umbrite şi răcoroase şi să consume cât mai multă apă potabilă.

Potrivit avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, vremea caniculară, cu temperaturi de plus 33-plus 36 de grade Celsius, iar pericolul excepţional de incendiu de clasa V a fost prelungit până la data de 14 august.
Similare
RECOMANDĂRI