Pompierii recomandă cetăţenilor să nu aprindă frunzele şi vegetaţia uscată, în contextul codului galben de vânt
Sursa foto:http://dse.md/ Vizualizari:

Pompierii recomandă cetăţenilor să nu aprindă frunzele şi vegetaţia uscată, în contextul codului galben de vânt

Pompierii recomandă cetăţenilor să nu aprindă frunzele, vegetaţia uscată, dar şi resturile menajere în curţi sau în preajma acestora pentru a evita producerea incendiilor. Asta în contextul în care meteorologii au emis cod galben de vânt pentru câteva zile.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează populaţia despre respectarea normelor antiincendiare, în scopul evitării pericolului incendiilor de caracter natural.

Toamna majoritatea persoanelor fac ordine pe lângă case şi pe câmpuri, iar frunzele şi vegetaţia uscată sunt arse, ceea ce poate provoca incendii pe arii extinse.

Pentru prevenirea situaţiilor excepţionale, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor în condiţii de vânt şi umiditate redusă.

Pompierii recomandă cetăţenilor să nu aprindă frunzele, vegetaţia uscată, dar şi resturile menajere în curţi sau în preajma acestora pentru a evita declanşarea focarelor cu extindere către sectorul locativ.

Mai mult, în păduri şi parcuri este contraindicat aprinderea rugurilor şi grătarelor, în scopul evitării focarelor forestiere. Aprinderea focului în timpul odihnei la aer liber se recomandă doar în locuri special amenajate.

La plecare, focul de rug trebuie stins şi acoperit cu pământ. Părinţii sunt rugaţi să monitorizeze strict minorii. În caz de incendii, cetăţenii pot apela  numărul 112. 
Similare
RECOMANDĂRI