Pompierii efectuează lucrări de amploare pentru lichidarea arderii pe poligonul de deşeuri din Ţânţăreni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pompierii efectuează lucrări de amploare pentru lichidarea arderii pe poligonul de deşeuri din Ţânţăreni

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt mobilizaţi maxim pentru lichidarea arderii pe poligonul de deşeuri din apropierea localităţii Ţânţăreni. La faţa locului este instituit statul major al IGSU care gestionează lichidarea incendiului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru stingerea incendiului sunt utilizate 38 unităţi de tehnică, iar pentru lichidarea focarului acţionează 85 de persoane dintre  care angajaţi IGSU, muncitori de la Regia Auto salubritate, dar şi reprezentanţi a autorităţilor publice locale. La acţiunile de stingere a focului acţionează 47 de pompieri şi salvatori cu 7 autospeciale de stingere. În vederea localizării şi lichidării complete a arderii sunt formate 3 sectoare de luptă cu focul, iar pompierii refulează apă pentru potolirea arderii.

Tehnica grea este utilizată pentru transportarea materialului necesar şi efectuarea acţiunilor de copertare. Salvatorii în comun cu muncitorii acţionează  pentru a stopa răspândirea incendiului şi oprirea procesului de mocnire. Totodată IGSU a desfăşurat la faţa locului o bucătărie de câmp  şi va oferi prânzul tuturor muncitorilor antrenaţi în acţiunile de stingere. Amintim că salvatorii acţionează pentru lichidarea arderii la poligonul de deşeuri din apropierea localităţii Ţânţăreni deja a treia zi  şi în continuare vor întreprinde toate acţiunile necesare pentru oprirea răspândirii procesului de ardere şi înlăturarea consecinţelor incendiului.
Similare
RECOMANDĂRI