Pompierii avertizează despre pericolul excepţional de incendii
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Pompierii avertizează despre pericolul excepţional de incendii

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează despre riscurile caniculei. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 25 – 31 iulie temperatura aerului în Republica Moldova va indica valori de +33 C0 +37 C0.

În acest context, pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu stricteţe regulile antiincendiare. Specialiştii atenţionează despre pericolul utilizării focului deschis în preajma spaţiilor forestiere şi a lanurilor cu cereale. În condiţii de temperaturi ridicate şi umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporţii.

Mai mult, pompierii avertizează oamenii care au în grijă minori, să-şi monitorizeze strict copii şi să nu le permită jocul cu sursele de aprindere. O atenţie sporită este acordată şi persoanelor care aleg să se odihnească în spaţii de agrement în special în preajma bazinelor acvatice. În acest sens, salvatorii atenţionează oamenii să evite scăldatul în locuri neautorizate şi neamenajate cu staţii de salvare.

Totodată angajaţii IGSU la amintesc persoanelor despre riscul consumului de băuturi alcoolice, dar şi scăldatul în stare de ebrietate. Specialiştii avertizează că înotul în râuri şi lacuri cu relief necunoscut şi curenţi puternici de apă poate fi fatal.

Codul galben de caniculă reprezintă risc şi pentru persoanele care se află afară în orele cu temperaturi ridicate. În acest context, salvatorii îndeamnă oamenii să evite aflarea la soare în orele de vîrf şi să se protejeze de caniculă în spaţii răcoroase şi umbrite. În caz de situaţii de risc persoanele sunt rugate să sune Serviciul 112, pentru ca echipele de urgenţă să poată acorda ajutorul necesar.
Similare
RECOMANDĂRI