Pompierii au lansat o campanie de prevenire a incendiilor în perioada secerişului
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Pompierii au lansat o campanie de prevenire a incendiilor în perioada secerişului

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a lansat campania de prevenire a incendiilor în perioada secerişului. Acţiunea de informare va avea loc în toate gospodăriile agricole din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă al inspectoratului, a menţionat că angajaţii IGSU vor instrui proprietarii, dar şi gestionarii terenurilor  agricole în domeniul protecţiei antiincendiare.

“Pompierii vor oferi asistenţă la evaluarea tehnicii de recoltare a păioaselor şi le vor reaminti agricultorilor că alimentarea şi reparaţia acesteia pe suprafeţele cu roadă este strict interzisă, în vederea evitării aprinderii şi extinderii focului. Angajaţii IGSU vor acorda atenţie mijloacelor primare de intervenţie în caz de incendii, dotării combinelor cu inventar necesar, dar şi executării izolării lanurilor faţă de drumuri, păduri şi căi ferate, prin fâşii arate”, a spus Puşcaşu.

Totodată, specialiştii vor testa nivelul de pregătire în caz de incendii al lucrătorilor care strâng roada de pe lanuri, îndrumându-i la capitolul riscurilor arderii paielor sau a altor resturi vegetale pe câmp. Pompierii şi salvatorii vor acorda asistenţă şi vor informa despre pericolul incendiilor toţi fermierii din ţară.

Potrivit datelor statistice, peste 92 mii hectare de cereale au fost recoltate de la începutul acestei luni în Republica Moldova. Anul trecut în ţară s-au produs 10 incendii în lanuri cu păioase, fiind afectate  61 ha.

Similare
RECOMANDĂRI