Pompe şi convertizoare de frecvenţă noi vor fi montate la Centrala Electrică cu Termoficare, sursa întâi
Sursa foto:termoelectrica.md Vizualizari:

Pompe şi convertizoare de frecvenţă noi vor fi montate la Centrala Electrică cu Termoficare, sursa întâi

Trei pompe noi şi cinci convertizoare de frecvenţă vor fi montate de către Termoelectrica la Centrala Electrică cu Termoficare, sursa întâi, în cadrul lucrărilor de modernizare planificate. Va fi modernizată şi pompa de alimentare a cazanului din cadrul sursei întâi, care a fost pusă în funcţiune în 1976.

Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, lucrările sunt executate pe etape şi presupun demontarea unor componente masive vechi şi instalarea echipamentelor noi şi a convertizoarelor de frecvenţă.

Scopul acestor lucrări este de a determina economii de aproximativ 30% la consumul de energie electrică, comparativ cu utilajul existent, plus extinderea duratei de exploatare şi sporirea nivelului de siguranţă a funcţionării sistemului întreg”, a declarat Veaceslav Eni, directorul general al Termoelectrica.

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea Eficienţei SACET”, finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Lucrările urmează să fie finalizate la sfârşitul anului 2019, fără a fi afectat procesul de producere a energiei electrice şi termice prin cogenerare, se mai precizează în acelaşi comunicat.
 
Similare
RECOMANDĂRI