Poliţistul suspectat de accidentarea mortală a unei femei avea alcool în sânge
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţistul suspectat de accidentarea mortală a unei femei avea alcool în sânge

Poliţistul de patrulare suspectat de accidentarea mortală a unei femei, pe 13 ianuarie, a consumat alcool înainte de a urca la volan. Contactat de IPN, şeful interimar al Procuraturii municipiului Chişinău, Oleg Afanasii, a declarat că rezultatele expertizei de laborator au arătat o concentraţie de alcool în sânge de 0,68 g/l. Întrucât şoferul a refuzat testarea alcooscopică şi nu a putut fi determinată pe loc concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat, este necesară o expertiză judiciară, cum prevede Codul de Procedură Penală.

Inspectorului i-a fost înaintată învinuirea în baza a două articole din Codul Penal –pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei rutiere şi pentru părăsirea locului accidentului rutier.

Pe numele suspectului este emis mandat de arest preventiv, contestat de avocaţi la Curtea de Apel Chişinău. Instanţa de apel urmează să se pronunţe luni.

O femeie de 36 de ani a fost accidentată mortal în seara de 13 ianuarie, pe strada Socoleni din capitală. Şoferul a fugit de la faţa locului, însă a fost reţinut la scurt timp. S-a dovedit a fi ofiţer de patrulare, în vârstă de 25 de ani, care, potrivit poliţiei, era în afara orelor de serviciu. Automobilul a fost depistat pe strada Podgorenilor. Şoferul se afla în maşină, împreună cu soţia.

Prin stare de ebrietate alcoolică cu grad minim se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge de la 0,3 până la 0,5 g/l sau concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,15 până la 0,3 mg/l. Prin stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge de la 0,5 g/l şi mai mult sau concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,3 mg/l şi mai mult.
Similare
RECOMANDĂRI