Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţiştii din nordul Republicii Moldova participă la o campanie de donare de sânge: "Când inima cere, donăm o tonă de putere"

O tonă de sânge! Atât şi-au propus să doneze poliţiştii din nordul Republicii Moldova. Câteva zile la rând, zeci de oameni ai legii vor participa la această campanie, intitulată "Când inima cere, donăm o tonă de putere".

Poliţiştii au stat, practic, la coadă pentru a-şi aştepta rândul să doneze. Unii o fac cu regularitate, alţii pentru prima dată. Cert este că o fac benevol şi cu plăcere, cu gândul că ajută societatea, chiar şi în afara orelor de muncă.

OLGA: „Am venit pentru a ajuta, a dona sange pentru cei care au nevoie. 00.12// 00.24 Trebuie sa ajutam societatea, Politia este la datorie intotdeauna.

DANIEL: „Cineva are nevoie de ajutorul nostru. Altii nu dau, noi dam mai mult. Indemn pe toti sa vina sa dea. E un lucru simplu ca sa faci un bine nu costa nimic”.

Doar în primele două zile de campanie, circa 100 de poliţişti au donat sânge.

EUGENIA MOLCEANU, ofiţer de presă, Inspectoratul de Poliţie Bălţi: „Dorim si rugam ca toata societatea sa se alature de noi. Este un gest mic, dar care poate salva vieti. 00.52

Medicii spun că, din cauza pandemiei, a crescut substanţial cererea de sânge. Prin urmare, toţi cei care o pot face, sunt îndemnaţi să urmeze exemplul oamenilor legii şi să treacă pragul Centrului de Transfuzie.

VIORICA DOLINŢĂ, vicedirector, Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui: „În contextul pandemiei a crescut cererea de sânge, dar din pacate a scazut numarul donatorilor. Oamenii au frica de a iesi din casa, de a dona sange. Asteptam si barbatii care au fost bolnavi pentru ca dintr-o doza putem salva trei vieti omenesti”.

Campania de donare a sângelui a fost organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii.
Similare
RECOMANDĂRI