Poliţiştii de frontieră îşi vor intensifica activitatea pe parcursul minivacanţei de Crăciun
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Poliţiştii de frontieră îşi vor intensifica activitatea pe parcursul minivacanţei de Crăciun

În scopul menţinerii unei situaţii stabile la frontiera de stat şi în punctele de trecere, personalul Poliţiei de Frontieră va desfăşura măsuri de intensificare a controlului la hotare, dar şi de asigurare a nivelului adecvat de reacţionare la evenimentele care pot genera apariţia situaţiilor de criză sau specifice în domeniul ordinii publice şi securităţii frontaliere.

Astfel că în următoarele cinci zile o mare parte din cetăţenii Republicii Moldova nu vor rata ocazia de a petrece timpul liber în afara graniţelor, fapt ce va duce la o creştere semnificativă a numărului de traversări în punctele de trecere a frontierei, în special: PTF Leuşeni, PTF comun Criva, PTF Aeroportul Internaţional Chişinău, PTF Sculeni, PTF Otaci şi PTF Giurgiuleşti-Reni. În acest sens, oamenii legii îndeamnă călătorii să aleagă pentru traversarea frontierei şi alte puncte de trecere din proximitatea celor mai solicitate, spre ex.: pe linia PTF Leuşeni de ales PTF Cahul sau PTF Costeşti, pe linia PTF comun Criva să fie PTF comun Larga sau PTF comun Briceni, în proxima PTF Otaci este PTF Ocniţa, în direcţia PTF Mirnoe este PTF Vulcăneşti, iar mai aproape de PTF Giurgiuleşti-Reni este PTF Cişmichioi.

Conform unei analize a datelor statistice din anii trecuţi, cele mai aglomerate perioade sunt cele din ajunul şi după sărbători, iar orele cu densitate a călătorilor în trafic sunt dimineaţa (06:00 – 10:00), după masă (15:00 – 18:00) şi seara târziu (20:00 – 23:00).

Menţionăm că la necesitate, în cele mai solicitate puncte de trecere, fluxul de familii cu copii, dar şi persoanele cu nevoi speciale, va fi direcţionat pe pistele libere, inclusiv pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. În context, au fost amplasate echipaje mobile, dotate cu tehnică specială de control, care în mod operativ şi în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie.

Reiterăm: dacă în timpul pregătirilor pentru plecări în străinătate nu sunteţi siguri care sunt actele necesare traversării frontierei de stat, vă recomandăm să contactaţi LINIA VERDE: +373(22)259-717. De asemenea, rugăm să verificaţi valabilitatea şi statutul documentului de călătorie, cu care intenţionaţi să tranzitaţi hotarele ţării, iar dacă aţi planificat o călătorie cu copiii minori, asiguraţi-vă că aţi perfectat documentele acestora.

Similare
RECOMANDĂRI