Poliţiştii de frontieră fac recomandări pentru evitarea cozilor la punctele de trecere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţiştii de frontieră fac recomandări pentru evitarea cozilor la punctele de trecere

Din, 23 august, şi pe parcursul următoarelor opt zile, vor fi suplimentate activităţile de control la frontieră, în special se va lucra la capacitate maximă în perioadele de intensitate în trafic – în orele matinale şi cele de după masă, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Participanţii la traficul transfrontalier sunt îndemnaţi să se verifice din timp care este situaţia din punctele de trecere a frontierei. Fie să acceseze aplicaţia „trafic online”, pe pagina oficială a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, www.border.gov.md, fie să urmărească pagina de Facebook a IGPF, unde vor fi plasate, în timp real, datele despre situaţia din cele mai aglomerate puncte de trecere.

De asemenea, pasagerii pot consulta şi ofiţerii de serviciu de la Linia Verde: 022-259-717, care, pe lângă informaţia privind actele necesare la traversarea frontierei, informează şi despre situaţia din punctele de trecere.

În prezent sunt deschise spre circulaţie cu România şapte puncte de trecere, iar cu Ucraina – 33 de puncte de trecere.

La frontiera moldo-română cel mai aglomerat punct de trecere este Leuşeni. În zilele următoare se aşteaptă ca numărul de traversări să se dubleze sau chiar tripleze comparativ cu o zi obişnuită. Poliţiştii de frontieră recomandă cetăţenilor să aleagă punctele de trecere Sculeni sau Costeşti.

La graniţa cu Ucraina, în următoarea perioadă se va înregistra un flux majorat în mai multe puncte de trecere: Palanca, Tudora, Criva şi Mirnoe.
Similare
RECOMANDĂRI