Poliţiştii au reţinut un bărbat care a comis o tâlhărie şi un jaf în sectorul Centru al capitalei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţiştii au reţinut un bărbat care a comis o tâlhărie şi un jaf în sectorul Centru al capitalei

Oamenii legii au reţinut un bărbat în vârstă de 40 de ani, locuitor al capitalei, specializat în jafuri şi tâlhării. Poliţiştii Inspectoratului sect. Centru, au fost alertaţi pe data de 5 noiembrie, de către reprezentanţii  Organizaţiei de Creditare Nebancare, amplasată pe str. Şos. Hânceşti, precum că asupra operatorilor a fost comis un atac tâlhăresc. La faţa locului imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului şi ofiţerii de investigaţie din cadrul DP a mun. Chişinău. La locul faptei angajaţii au comunicat că o persoană necunoscută a intrat în incinta sediului, a sărit  peste tejghia şi i-a ameninţat cu un obiect asemănător cu un cuţit,după care a sustras din aparatul de casă mijloace băneşti în sumă de 39 900 lei.

Pe cazul dat a fost iniţiată o cauză penală în baza art.188 Cod Penal ,,Tâlhărie”.

În cadrul cauzei penale poliţiştii imediat au dispus un şir de măsuri speciale de investigaţie şi  urmărire penală pentru stabilirea şi reţinerea făptaşului. Astfel în urma acţiunilor întreprinse de forţele de ordine individul a fost reţinut şi escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acţiunilor procesual penale bărbatul şi-a recunoscut vinovăţia, declarând că banii sustraşi  i-a cheltuit.

Totodată poliţiştii au stabilit că în luna octombrie, individul a mai comis un jaf, în timp ce se afla într-o gheretă ce aparţine unei companii de telefonie mobilă, când  în mod deschis a sustras mijloace băneşti în sumă de 3 925 lei.

Bărbatul a fost reţinut pentru un termen de 72 de ore în Izolatorul de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Conform legislaţiei în vigoare acesta riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.

Similare
RECOMANDĂRI