Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţia Republica Moldova a iniţiat o campanie la nivel national prin care doreşte să reducă numărul şoferilor vitezomani

Poliţia din Republica Moldova a declanşat o campanie la nivel national prin care îşi doreşte să reducă numărul şoferilor vitezomani. Zeci de conducători auto au fost traşi astăzi pe dreapta de către inspectorii de patrulare, pentru că au apăsat prea tare pe pedala de acceleratie. Toţi cei care au incălcat legea s-au ales cu amenzi.

Mai mulţi şoferi, care circulau pe şoseaua Chişinău- Măgdăceşti au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitei de viteză.

„-Unde vă grăbiţi? –La universitate. Mă aşteaptă o persoană. –Şi cu cât aţi depăşit viteza? Trebuia să circul cu 50 de km/h şi am încălcat cu 50. – E pentru prima data? –Rar se întâmplă aşa ceva.”

Operaţiunea "Viteza" se va desfăşoară până la sfârşitul lunii septembrie, pe toate drumurile importante din Republica Moldova. Şoferii vor fi anunţaţi, din timp, pe pagina de facebook a Inspectoratul Naţional de Securitate Publică, despre locul in care sunt amplasate radarele.

PAVEL APOSTOL, şef Secţia Evidenţă şi Analiză Accidente Rutiere, INSP: „Scopul acestei campaniei constă în depistarea şi documetarea conducătorilor auto care depăşesc limita de viteză având în vedere că viteza este cauza principală, la noi, în Republica Moldova care generează accidente rutiere cu consecinţe destul de grave.”

Şoferii care conduc cu viteză excesivă riscă până la 1800 de lei amendă şi cinci puncte de penalizare. În primele 8 luni ale acestui an, s-au înregistrat 600 de accidente rutiere, în urma cărora 65 de oameni au murit iar 708 au fost răniţi.
Similare
RECOMANDĂRI