Poliţia atenţionează! Schemă de escrocherie pe Viber şi Telegram
Sursa foto:miditecnologico.com.br Vizualizari:

Poliţia atenţionează! Schemă de escrocherie pe Viber şi Telegram

Mai mulţi abonaţi ai operatorilor de telefonie mobilă din Republica Moldova au primit pe parcursul zilei de 12 martie prin intermediul aplicaţiei Viber mesaje despre comercializarea drogurilor şi a armamentului. Mesajele conţineau detalii despre modalităţile de achiziţionare a acestor obiecte interzise, dar şi despre procesul de comunicare cu distribuitorii care efectuează comenzile prin intermediul aplicaţiei Telegram.

Poliţia investighează acest caz, precum şi cazurile similare sesizate anterior care au ca metodă comercializarea obiectelor interzise prin intermediul internetului şi al aplicaţiilor online. De asemenea, poliţia verifică versiunea referitoare la obţinerea frauduloasă a datelor cu caracter personal şi a numerelor de contact de către persoane neidentificate.
 
În urma investigaţiilor s-a stabilit că un grup de persoane neidentificate până în prezent, posibil aflate în locurile de detenţie, au creat o schemă de escrocherie. Aceştia propuneau spre vânzare diferite obiecte interzise de lege, iar odată ce aceştia percepeau plăţile electronice de la cumpărători, obiectul achitat nu era livrat. Banii primiţi de la client erau transferaţi pe alte conturi din străinătate.
 
Poliţia recomandă persoanelor care au întâmpinat astfel de cazuri, să contacteze linia fierbinte a Direcţiei Antidrog din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii la numerele de telefon +37360602442, 02293-04-19 sau pe pagina de Facebook a Direcţiei.
Similare