Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţia a organizat un maraton pentru a informa cetăţenii despre traficul de fiinţe umane

Sute de oameni s-au adunat duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău pentru a fi solidari cu victimele traficului de persoane. Manifestarea a fost organizată de poliţiştii care au decis să vorbească despre efectele acestui fenomen în cadrul unui maraton. A fost, de fapt, o cursă simbolică pentru viaţă. La cursă a participat şi JAMES PETTIT, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău.

Autorităţile susţin că, în ultima perioadă, a crescut numărul victimelor, mai ales în rândul bărbaţilor. Oamenii sunt cumpăraţi pentru muncă forţată, exploatare sexuală sau cerşetorie. Poliţiştii susţin că lupta cu acest fenomen social nu e o cursă de viteză, ci un maraton. E nevoie de determinare şi multă informare pentru a nu admite ca oamenii să fie exploataţi. De la începutul anului, 22 de minori au fost exploataţi în scop de muncă sau sexual.

La eveniment au fost prezente mai multe ONG-uri, care au împărţit pliante informative şi au vorbit oamenilor despre posibilele pericole.

Şi copiii au avut parte de activităţi educaţionale, dar în acelaşi timp distractive.

În Republica Moldova activează Linia fierbinte anti-trafic – 0 800 77777, proiect implementat de Centrul Internaţional "La Strada". Până acum, aproape o sută de mii de persoane au telefonat pentru a solicita ajutorul.
Similare