Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţia a achiziţionat 10 vehicule pentru transportarea deţinuţilor

Transport în siguranţă şi confort pentru deţinuţi. Poliţia Naţională a achiziţionat 10 vehicule moderne pentru transportul condamnaţilor. Maşinile, în valoare de nouă milioane de lei, sunt utilate conform standardelor europene de siguranţă şi vor înlocui maşinile sovietice din inspectoratele raionale de poliţie.

Transportul deţinuţilor la judecată sau penitenciar era o adevărată provocare pentru inspectorul Igor Maximciuc din Ungheni. Lucrează cu aceeaşi maşină din anul 1993. Autospeciala cea nouă îi va uşura misiunea.

Şi la Criuleni situaţia era dificilă. În special când trebuiau transportaţi şi femei, şi bărbaţi. Poliţiştii făceau atunci un paravan viu între reţinuţii de ambele sexe. Maşinile noi dispun de două compartimente.

Astfel, cele 10 unităţi de transport vin să asigure condiţii optime de confort şi siguranţă atât pentru deţinuţi, cât şi pentru poliţişti.

Achiziţionarea şi reutilarea maşinilor se înscrie în strategia de dezvoltare a poliţiei pentru anii 2016-2020, dar şi planului de acţiuni privind reducerea cazurilor de maltratare, abuz şi discriminare a persoanelor aflate în custodia poliţiei.

Costul automobilelor este de aproape nouă milioane lei, bani oferiţi de Uniunea Europeană ca suport bugetar pentru reforma poliţiei.
Similare
RECOMANDĂRI