Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ploile au facut prăpăd în Teleneşti, Mândreşti, Sângerei şi Criuleni

Ploile din ultimele doua zile au făcut prăpăd în mai multe localităţi din Republica Moldova. Aversele puternice au distrus drumuri şi case, iar şuvoaiele au măturat în calea lor zeci de hectare de culturi agricole. Meteorologii au emis şi pentru astăzi Cod Galben de vânt şi ploi puternice cu grindină.

Precipitaţiile au distrus parţial aproape un kilometru de drum din oraşul Teleneşti. În localitatea Mândreşti, ploile au distrus 30 de hectare de floarea soarelui. Acum două-trei săptămâni, mai mulţi agricultori din sat au fost nevoiţi să planteze din nou porumb şi floarea-soarelui pe porţiunile spălate de şuvoaie. Ploile puternice au distrus 7 km de drum în localitatea Coşcodeni, raionului Sângerei, iar în localitatea Prepeliţa, ploaia a deteriorat 60 de foi de ardezie şi 90 de metri patrăţi de ţiglă de pe acoperişul unui depozit şi magazin. Vântul şi aversele puternice au afectat şi un bloc de locuit din oraşul Criuleni. Au fost distruse 120 foi de ardezie şi 7 metri cubi de cherestea.

În urma precipitatiilor de ieri, doua autovehicule au rămas blocate pe strada Uzinelor din Chişinău, iar pe mai multe străzi au căzut arbori şi crengi. Comisiile pentru situaţii excepţionale estimează prejudiciile. Se pare însă că vom avea şi astăzi averse puternice.

Meteorologii au emis Cod Galben de ploi cu grindină şi rafale de vânt de până la 15-20 m/s.

REDACTOR: MIHAELA URSU 
Similare
RECOMANDĂRI