Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ploaia din Chişinău a inundat mai multe locuinţe

Ploaia torenţială de aseară a creat mari probleme în municipiul Chişinău. Una dintre scările unui bloc de pe strada Cuza Vodă, din sectorul Botanica, a fost în întregime inundată, iar apa a ajuns până în apartamente. Oamenii au stat cu grijă să nu apară un scurt-circuit, pentru că apa se scurgea şi peste firele electrice.

În urma ploii de aseară, acest apartament, situat la ultimul etaj al blocului, a fost inundat în întregime.

„Canalizarea asta care merge de pe acoperiş s-o rupt acolo ţeava ceea şi o împlut tot podul. Da nu vă faceţi griji, văd că a curs şi pe firele electrice?  Ne facem griji, dar am sunat şi la electrician. Am sunat aseară la toţi, chiar şi la veci că aici nu puteai să strângi apa şi nimeni nu a venit”, a spus un locatar.

BETA Locatarii spun că ploaia le-a provocat mari necazuri. Deocamdată nu ştiu valoarea pagubelor şi nici pe cine să dea vina.

„Dacă nu s-a umfla laminatul ăsta, o să fie normal, noi am strâns apa, dar să nu fost acasă avea să se umple tot”, a spus locatarul.

Oamenii spun că se tem pentru siguranţa lor, după ce apa a ajuns şi la firele electrice.

„Acolo sunt nişte fire, ele sunt dezgolite, dare u am sunat şi la Union Fenosa, unde am putut, acolo am sunat. MUSCA Evident că îmi este frică, nu doar pentru mine, dar pentru toţi locatarii că poate să fie un scurt circuit şi o să fie urât. Eu înţeleg că totul e la gestiunea locatarilor, dar cred că ar trebui şi autorităţile să vină cu ajutoare”, a precizat un loocatar.

Solicitat telefonic de postul nostru de televiziune, directorul direcţiei locativ-comunală a Municipiului Chişinău, Ion Burdiumov, ne-a spus că este ocupat şi nu poate vorbi. Între timp, locatarii se văd nevoiţi să adune bani pentru a repara singuri sistemul de scurgere de pe acoperişul blocului.

„Şi reprezentanţi de la primărie şi de la pretură au fost. Eu nu spun, întradevăr, băieţii au venit repede. Trebuie control tehnic să facă. Sistematic sau o dată la trei luni, la jumătate de an, ţevile trebuie schimbate. Noi am vorbit cu locatarii să mai strângem nişte bani, să mai pună şi selul şi mai punem şi noi şi să schimbăm pentru că totul e pentru noi”, a declarat un colatar.

Din cauza ploilor torenţiale de ieri, mai multe străzi din municipiul Chişinău au fost inundate iar traficul a fost blocat zeci de minute.
Similare
RECOMANDĂRI