Pieţele vor activa conform unui regim special. Copiii până la 7 ani nu vor avea acces
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pieţele vor activa conform unui regim special. Copiii până la 7 ani nu vor avea acces

Începând cu 1 iulie, pieţele din municipiul Chişinău vor activa conform unui program special, de la orele 05.00 până la 19.00, inclusiv în zilele de odihnă, cu interzicerea comerţului ambulant în preajma lor. Totodată, copiii până la 7 ani vor avea acces interzis pe teritoriul pieţei. Prevederile apar într-o decizie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chişinău, luată luni, 29 iunie,

Zilele de luni vor fi zile sanitare pentru toate pieţele din municipiul Chişinău, indiferent de forma de proprietate, scrie IPN.

Tot de la 1 iulie, centrele comerciale din Chişinău şi unităţile comerciale specializate din cadrul acestora, cu excepţia cinematografelor şi centrelor de agrement amplasate în incinta lor, vor activa cu program obişnuit, cu respectarea şi monitorizarea strictă a prevederilor de prevenire a infecţiei COVID-19.

Din 1 iulie se reiau activităţile economice cu respectarea obligatorie a măsurilor generale de sănătate publică şi special, cu mai multe excepţii.

Până pe 15 iulie, se interzice activitatea cluburilor de noapte, activitatea discotecilor, scăldatul în lacurile cu plajă, inclusiv cele din zonele de agrement din municipiul Chişinău, aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.) în grupuri mai mari de 3 persoane, aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 ani în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă.

Se interzice aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive şi zone de agreement, activitatea centrelor de reabilitare şi recuperare balneosanatorială, activitatea procesului educaţional, activitatea taberelor de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor şi organizarea şi desfăşurarea tuturor activităţilor şi competiţiilor municipale cu caracter cultural şi sportiv.

Activitatea zonelor de agrement din municipiul Chişinău şi organizarea ceremoniilor (nunţi, cumetrii, omagieri, mese de pomenire), indiferent de statut, public sau privat, se suspendă până la 15 iulie.
 
Similare
RECOMANDĂRI