Pictorii care îşi comercializau tablourile în Scuarul „Mihai Eminescu" vot fi strămutaţi în Parcul Catedralei
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Pictorii care îşi comercializau tablourile în Scuarul „Mihai Eminescu" vot fi strămutaţi în Parcul Catedralei

Primăria municipiului Chişinău anunţă despre startul lucrărilor de renovare a Scuarului „Mihai Eminescu" din centrul capitalei. În faza incipientă, au fost curăţaţi copacii, înlăturat asfaltul vechi şi demontate bordurile. Din zonă a fost scos şi mobilierul urban care urmează a fi înlocuit cu unul nou. În premieră, în scuar vor fi aplicate mai multe elemente inovative, printre care iluminatul artistic şi aplicarea pavajului într-un alt stil decât cel obişnuit.

Totodată, pictorii care îşi comercializau tablourile în Scuarul „Mihai Eminescu", fiind strămutaţi în Parcul Catedralei, vor beneficia de o alee unde urmează a fi instalat primul element de mobilier urban ce va servi drept suport pentru expoziţia acestora. Aleea va fi amenajată de-a lungul străzii Columna.„Scopul nostru este de a crea condiţii mai bune de comercializare a tablourilor şi să redăm un nou aspect estetic oraşului", a declarat primarul general, Ion Ceban.

Cheltuielile pentru renovarea Scuarului „Mihai Eminescu" sunt suportate de Primăria Chişinău în colaborare cu o instituţie bancară.

Amintim că iniţiativa privind reabilitarea scuarului din preajma Teatrului Naţional „Mihai Eminescu", aparţine primarului general, Ion Ceban, pentru a aduce un omagiu Luceafărului literaturii noastre, dar şi pentru a oferi spaţiul respectiv locuitorilor capitalei, în scop de recreere.

Similare
RECOMANDĂRI