Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Petrecere de 1 martie, la Orhei. Autorităţile locale şi reprezentanţii Partidului Şor au ignorat măsurile sanitare

Pe întâi martie autorităţile din Orhei şi reprezentanţii Partidului Şor au ignorat măsurile sanitare, care au fost înăsprite tot ieri de Centrul Naţional de Sănătate Publică. În centrul oraşului Orhei a fost sărbătorită venirea primăverii, iar oamenii s-au îmbulzit fără a ţine cont de restricţii.

La sărbătoare au venit sute de spectatori, deşi potrivit restricţiilor sanitare, la întrunirile publice nu pot participa mai mult de 50 de oameni. Chiar şi aşa, vicepreşedintele Partidul Politic "ŞOR", Marina Tauber le-a urat localnicilor o primavără fără Covid.

„Noi vă dorim că să trecem cât mai repede timpurile complicate de pandemie şi că în lupta aceasta să fie câştigată de noi, de orheieni, de moldoveni. Lupta cu Covidul. Eu tare sper că primăvara acesata să fie marcată cu sănătate şi cu boală şi nu cu infecţie şi nu cu covid”, a spus MARINA TAUBER,  vicepreşedinte, Partidul Politic "ŞOR".

Concertul a fost organizat la o săptămână de la ultima conferinţă a Marinei Tuber, la care a criticat guvernarea că nu face nimic pentru a opri pandemia.

„Criza provocată de coronavirus se adânceşte de la o zi la alta. Preţurile cresc, nemulţumirele creşte pandemia se adânceşte, oamenii. Minsterul Sănătăţii ne hrăneşte cu promisiuni”, a psus MARINA TAUBER,  vicepreşedinte, Partidul Politic "ŞOR".

În faţa publicului au cântat mai mulţi interpreţi, printre care Lenuţa Gheorghiţă, Ian Raiburg şi duetul Corina Ţepeş şi Costi Burlacu.

Poliţia a anunţat că organizatorii evenimentului vor primi amenzi.

„Poliţiştii din Orhei s-au autosesizat pe marginea cazului dat însă a fost înregistrată şi o sesizare telefonică  de la o persoană prin intermediul serviciului unic de urgenţă 112. Inspectoratul de poliţie Orhei  a iniţiat o procedură contravenţională pentru încălcarea măsurilor de prevenire şi răspândire a infecţiei COVID-19. În cadrul acesteia, oamenii legii urmează să stabilească persoanele vinovate, dar şi cu ce amenzi se vor alege acestea”, A SPUS ELENA BĂETRĂU, ofiţer de presă, Inspectoratul de Poliţie Orhei.

În pofida pandemiei, autorităţile locale din Orhei au mai organizat iarmaroace ale producătorilor locali şi concerte, au sărbătorit hramul din 2020 cu mare fast. Până acum, aproape 3.500 de locuitori din Orhei s-au infectat cu noul coronavirus, iar 122 au murit.
Similare
RECOMANDĂRI