Petiţie online: Părinţii cer ca grădiniţele să revină la programul obişnuit
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Petiţie online: Părinţii cer ca grădiniţele să revină la programul obişnuit

Părinţii cer ca grădiniţele să revină la programul de activitate obişnuit şi să primească zilnic nu doar copiii angajaţilor din medicină, pedagogie şi apărare. Cerinţele respective au fost formulate în cadrul unei petiţii online, care se propune spre semnare de către Asociaţia Părinţi Solidari.

La această oră, petiţia a fost semnată de peste 750 de părinţi. Iată textul petiţiei

„Având ca temei faptul că majoritatea întreprinderilor din Republica Moldova activează în regim normal şi angajaţii trebuie sa se prezinte zilnic la serviciu, solicitam respectuos revenirea grădiniţelor la regim normal de muncă (cu integrarea zilnica a copiilor persoanelor angajate care nu fac parte din prima linie). Menţionăm că aportul la bugetul Republicii Moldova îl aduc şi angajaţii din alte ramuri, alte decât medicina, pedagogie şi al apărării şi se solicită că acest aspect discriminativ sa fie revizuit.

1. Revenirea grădiniţelor la regim normal de muncă (07:00-19:00).
2. Permisiunea frecventării zilnice a grădiniţei copiilor angajaţilor din alte ramuri, alte decât medicina, pedagogie şi a apărării.
3. Având in vedere că aglomeraţia este crescuta in mijloacele de transport şi magazine, mall-uri, şi totodată se permit întrunirile de 50 de persoane, este inutila distanţarea şi izolarea copiilor în spaţiile educative.
4. Părinţii se obligă să respecte in continuare toate măsurile anti-COVID impuse pe teritoriul Republicii Moldova.
5. In cazul in care nu se va soluţiona problema in favoarea părinţilor, solicitam sa fie transparenta referitor la Nr de copii care frecventează grădiniţă ( educatorii se simt perfect cu 7 copii în grupă, şi nici vorba sa completeze grupa pânaă la numărul minim de copii permis).
6. Accesul la educaţie în mod normal la momentul de faţă îl au persoanele privilegiate - privilegiul îl obţinem sau prin lege, sau prin mituire ( categoria a doua o depăşeşte de câteva ori pe prima).
7. Daca nu este posibilă frecventa in regim normal a grădiniţei pentru copiii ai căror ambii părinţi sunt angajaţi în câmpul muncii, sa fie achitate indemnizaţii persoanelor nevoite să părăsească locul de munca.

În speranţa că vom fi auziţi va mulţumim anticipat!!!”.
Similare
RECOMANDĂRI