Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste zece milioane de euro au fost investite în modernizarea CET Nord Bălţi

La Bălţi a început să funcţioneze cea mai modernă centrală electrică de termoficare din Republica Moldova. Vechea centrală CET Nord funcţionează acum în baza unei tehnologii noi cu un randament de patru ori mai mare si la un preţ mai mic. Modernizarea a costat peste 10 milioane de euro, bani oferiţi de partenerii europeni.

Eficienţă energetică, fără a prejudicia mediul înconjurător. Acestea sunt obiectivele principale ale proiectului de modernizare a CET Nord din Bălţi. Centrala va funcţiona după principii noi, care vor permite creşterea substanţială a producţiei de energie electrică şi termică.
 
Nimic nu mai aminteşte acum de vechiul sistem al centralei. Operatorii spun că şi munca lor a fost simplificată.
 
Modernizarea obiectivului a costat peste 10 milioane de euro. Banii au fost oferiţi de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Fondul Regional pentru Eficienţă Energetică şi Agenţia Suedeză de Cooperare.
 
CET Nord este una dintre cele trei centrale electrice de termoficare din Republica Moldova. Obictivul asigură energie termică pentru mai bine de jumătate din populaţia municipiului Bălţi.
Similare
RECOMANDĂRI