Peste o sută de tineri antreprenori au beneficiat de credite cu rata dobânzii redusă
Sursa foto:poză simbol Vizualizari:

Peste o sută de tineri antreprenori au beneficiat de credite cu rata dobânzii redusă

Programul „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”, lansat la iniţiativa Ministerului Finanţelor, are deja 130 de beneficiari şi s-a extins în 28 de raioane ale ţării. După 10 luni de activitate, suma creditelor acordate tinerilor antreprenori este de 85,3 milioane de lei.

Majoritatea beneficiarilor au investit aceşti bani în procurarea tehnicii agricole, echipamente pentru sisteme de irigare de scară mică, îngrăşăminte minerale, utilarea camerelor frigorifice, sere, material săditor, seminţe, conectare la reţele electrice şi apeduct, utilaje de fabricare a mobilei, etc.

Programul a fost lansat cu scopul promovării şi încurajării tinerilor antreprenori, creării a noi locuri de muncă, ţinând cont de necesitatea acordării sprijinului suplimentar acestora prin reducerea dobânzilor la creditele noi contractate prin băncile comerciale.

Astfel, pentru creditele acordate în cadrul programului, rata dobânzii este redusă cu cel puţin 2 puncte procentuale în raport cu rata dobânzii de referinţă anuală.

Pentru susţinerea tinerilor în cadrul liniei de credit a programului sunt disponibile resurse suplimentare de circa 230 milioane lei, fonduri circulante revolving provenite din împrumuturi externe de stat pentru dezvoltare administrate de Ministerul Finanţelor prin Directoratul Liniei de Credit.

Similare
RECOMANDĂRI