Peste 600 de tineri pasionaţi de IT au participat la ICT Career Orientation 2017
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 600 de tineri pasionaţi de IT au participat la ICT Career Orientation 2017

Cea de-a opta ediţie a ICT Career Orientation a întrunit un număr record de tineri pasionaţi de IT din Republica Moldova. Elevi ai instituţiilor vocaţionale din Chişinău şi din raioanele ţării, studenţi la facultăţile cu profil IT din instituţiile de învăţământ superior, alături de profesorii lor, dar şi tineri absolvenţi în căutare de un loc de muncă au venit ieri la Tekwill, să intercaţioneze direct cu reprezentanţi ai companiilor IT.

ICT Career Orientation este cel mai mare eveniment de orientare profesională pentru tinerii care studiază specialităţi în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. La ICT Career Orientation tinerii pot afla chiar de la companiile IT care sunt cele mai solicitate direcţii de carieră şi cele mai actuale tendinţe, dar şi ce trebuie să întreprindă pentru un start de nota 10.

Angajatorii au testat ”pe viu” cunoştinţele şi potenţialul tinerilor în IT, le-au povestit despre specificul unei zilei de muncă, care sunt cele mai solicitate direcţii de carieră şi cele mai actuale tendinţe, dar şi despre ce ar trebui să asimileze viitorii absolvenţi ai specialităţilor de IT, fiind încă pe băncile şcolii sau facultăţii, pentru a-şi spori la maximum şansele de a fi angajat.

Printre participanţii la ICT Career Orientation au fost 13 companii de succes.

ICT Career Orientation este organizat de către Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Guvernului Suediei în cadrul Proiectului "Dezvoltarea Centrului de Excelenţă în Domeniul TIC". Partener al evenimentului: Universitatea Tehnică a Moldovei. 

Evenimentul este organizat anual începând cu 2010 şi are drept scop motivarea şi ghidarea tinerilor spre cunoaşterea şi valorificarea oportunităţilor de angajare şi dezvoltare profesională în domeniul TIC. 
 
Similare