Peste 4200 de solicitări la urgenţă, în ultimele 48 de ore
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Peste 4200 de solicitări la urgenţă, în ultimele 48 de ore

În perioada 16-17 noiembrie Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 4216 solicitări. La instituţiile medicale spitaliceşti din R. Moldova au fost transportaţi 1689 pacienţi, dintre care 1473 adulţi şi 216 copii.

De la începutul săptămânii echipele AMU au acordat primul ajutor medical calificat la 771 persoane cu urgenţe cardiovasculare, inclusiv opt pacienţi cu sindrom coronarian acut. Urgenţele neurologice au constituit 543 de cazuri, dintre care 55 de accidente vasculare cerebrale. Urgenţele respiratorii au constituit 1139 solicitări, dintre care 416 IRVA.

Timp de 48 de ore au fost înregistrate 10 accidente de circulaţie, în urma cărora au avut de suferit 17 persoane. Ulterior, 13 pacienţi, inclusiv patru copii cu diverse traumatisme au fost transportaţi la spital.

În intervalul menţionat, echipele de asistenţă medicală urgentă au asistat patru naşteri în condiţii de prespital în municipiul Chişinău şi în raioanele Teleneşti şi Floreşti. Datorită ajutorului medical acordat în timpul travaliului, naşterile au avut loc fără complicaţii.  Pe lume au fost aduşi doi băieţii şi două fetiţe de aproximativ 3000 gr. Ulterior, lăuzele şi nou-născuţii în stare satisfăcătoare au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.
Similare
RECOMANDĂRI