Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 300 de pompieri şi salvatori, alertaţi în cadrul unui exerciţiu menit să verifice capacitatea de a gestiona o situaţie de urgenţă pe timp de iarnă

Peste 300 de pompieri şi salvatori au fost alertaţi ieri dimineaţă în cadrul unui exerciţiu menit să le verifice capacitatea de a gestiona corect şi eficient o situaţie de urgenţă, în special pe timp de iarnă. Semnalul de alarmă a răsunat la ora 07:00 pentru toţi pompierii din Chişinău, Bălţi, Cahul şi din UTA Găgăuzia.

Salvatorii şi pompierii au venit la poligon cu tehnica de intervenţie şi au raportat despre nivelul lor de pregătire pentru situaţii excepţionale.

GHEORGHE BIVOL şef, Direcţia Regională Căutare-Salvare Nr.1: „Scopul acestui semnal de alarmă a fost verificarea pregătirii Direcţiei Regionale căutare salvare pentru perioada rece a anului. Asta include tehnica, efectivul, încălzitoarele, corturile şi restul echipamentului din dotare. Noi suntem pregătiţi indiferent de ce iarnă vom avea vom trece cu succes peste toate situaţiile excepţioanale.”

Pompierii au demonstrat cum funcţionează tehnica pe care o au în dotare pentru intervenţii în timpul incendiilor şi au prezentat autovehicule cu tracţiune sporită folosite în condiţii grele de iarnă.
Similare
RECOMANDĂRI