Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 30 de milioane de lei din fondul de rezervă vor fi alocaţi pentru procurarea echipamentelor medicale în lupta cu COVID-19

Guvernul Republicii Moldova va folosi bani din fondul de rezervă pentru cumpărarea de echipamente medicale de protecţie, în contextul pandemiei de COVID-19. 36 de milioane de lei vor fi alocate Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în acest scop. Banii vor fi folosiţi pentru procurarea unor ecrane de protecţie şi a unor măşti medicale performante.

Banii luaţi din fondul de rezervă vor fi utilizaţi pentru dotarea spitalelor şi a punctelor de trecere a frontierei cu echipamente de protecţie pentru medici, angajaţii Poliţiei de Frontieră şi ai Vămii.

„Noi avem aceste echipamente pentru instituţii, dar ne preocupăm de partea a doua a epidemiei. Vom procura maşti ventilatoare, ecrane de protecţie cu care lucrează personalul medical, angajaţii de la vamă”, a menţionat prim-ministrul Ion Chicu.

Potrivit autorităţilor, procesul de achiziţie ar urma să se încheie până la începutul lunii mai. Astfel, autorităţile se pregătesc pentru cel de-al treilea scenariu de evoluţie a epidemiei de COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, adică peste 500 de îmbolnăviri.
Similare
RECOMANDĂRI