Peste 2500 de elevi din municipiul Chişinău sunt în autoizolare sau carantină
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Peste 2500 de elevi din municipiul Chişinău sunt în autoizolare sau carantină

2555 de elevi din municipiul Chişinău sunt în autoizolare sau carantină. În prezent, 2703 elevi din 169 de clase studiază online. Datele au fost făcute publice de către autorităţile municipale.

Potrivit situaţiei de la data de 2 decembrie, din totalul de 92772 de elevi din municipiu, au fost confirmaţi pozitiv 180 de copiii (0,19%). De asemenea, au fost confirmate pozitiv 149 de cadre didactice şi 28 de angajaţi auxiliari.

S-a constatat că sursa dominantă de contaminare a copiilor/elevilor este familia, iar contactul cu persoane străine sau colegii de clasă - sursa secundară.

„Noi pledăm pentru menţinerea desfăşurării procesului educaţional după modelul ales de managerii şcolari, la începutul anului de studii. Conform instrucţiunilor, pentru a evita apariţia focarelor de infecţii prin coronavirus, precum şi pentru siguranţa copiilor, vor merge în autoizolare doar clasele/ grupele, unde au fost atestate cazuri de COVID. Dacă numărul de îmbolnăviri printre cadrele didactice sau copii/elevi este mare şi nu este posibilă organizarea procesului educaţional în sala de clasă, se trece la Modelul VI (învăţarea la distanţă, inclusiv online)", a precizat viceprimarul Angela Cutasevici.

În prezent, îşi desfăşoară activitatea la distanţă doar 2 şcoli din cele 150 de instituţii de învăţământ primar şi secundar. Totodată, peste 70% din numărul total al elevilor în şcoli, sunt prezenţi zilnic în sălile de clasă.
Similare
RECOMANDĂRI