Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE: Ghenadie Valuţa urmează să fie cercetat de Judecata bisericească. Peste 20 de mii de oameni au semnat o petiţie prin care cer pedepsirea preotului

Peste 20 de mii de oameni cer pedepsirea lui Ghenadie Văluţă, preotul care, într-un gest de barbarie, a legat un câine de maşina sa şi l-a târât mai mulţi kilometri.

UPDATE: În următoarele zile diaconul Ghenadie Valuţa urmează să fie cercetat de Judecata bisericească.

Anterior Mitropolia R. Moldova a anunţat că regretă cele întâmplate şi spune că preotul va fi sancţionat. Procuratura Generală s-a autosesizat şi investighează cazul.

Cruzimea preotului a stârnit un val de revoltă pe reţelele sociale. Cetăţenii cer ca slujitorul bisericii să fie aspru pedepsit. Cazul este cercetat şi de Procuratura Generală, în timp ce Mitropolia R. Moldova a deschis o anchetă internă.

Incidentul a fost surprins de nişte martori, care nu au rămas indiferenţi şi i-au cerut explicaţii preotului. Acesta şi-a justificat gestul prin faptul că animalul ar fi fost agresiv, iar el a vrut să-l ducă într-un loc sigur, fără să-şi murdărească maşina. Preotul Văluţă susţine că a condus cu viteză redusă.

Asociaţia obştească pentru Protecţia Animalelor fără Adăpost califică gestul preotului drept unul inuman.

Potrivit Codului Penal al Republicii Moldova, tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor care a cauzat mutilarea ori moartea acestora se pedepseşte cu amendă de până la 37 de mii 500 de lei sau 1 an de închisoare.
Similare
RECOMANDĂRI