Peste 100kg de electronice uzate s-au strâns la lansarea campaniei naţionale de colectare a deşeurilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 100kg de electronice uzate s-au strâns la lansarea campaniei naţionale de colectare a deşeurilor

Echipa Hai Moldova vă mulţumeşte pentru susţinere în cadrul evenimentului de lansare a campaniei naţionale de colectare a deşeurilor electronice. În cele două zile de participare la IarmarEco, am reuşit să colectăm peste 100kg de deşeuri electronice.

Pe parcursul a două zile, 14 şi 15 septembrie, echipa Hai Moldova a participat la iarmarocul oportunităţilor ecologice şi al antreprenoriatului social, IarmarEco, acolo unde a avut loc lansarea campaniei naţionale de colectare a deşeurilor electronice şi electrice.

În prima zi a iarmarocului, echipa Hai Moldova a informat vizitatorii târgului despre campania de colectare a deşeurilor electronice, iar seara, a avut loc proiecţia filmului documentar „Grădina Sovietică”, în regia lui Dragoş Turea. Filmul dezvăluie informaţii despre experimentele atomice
realizate în agricultura Republicii Moldova în perioada sovietică. Pentru documentarul de 76 de minute au lucrat două echipe mari. Dacă filmările propriu-zise au avut loc în Moldova, atunci post-producţia s-a realizat la Bucureşti. „Această informaţie nu este destinată doar publicului din prezent, dar şi generaţiilor viitoare, întrucât o parte mare din deşeurile rămase în urma experimentelor urmează să fie transmise din generaţie în generaţie. Astfel, informaţia va deveni tot mai preţioasă, în timp”, ne-a spus regizorul Dragoş Turea.

În a doua zi a iarmarocului a avut loc lansarea oficială a campaniei. „Mă bucur că am putut să aduc şi eu deşeurile pe care le-am colectat acasă ani de zile. E foarte bună această campanie, sper ca mai multă lume să audă, să conştientizeze cât de important este să colectăm, să reciclăm aceste
deşeuri şi să nu le aruncăm acolo unde se nimereşte. Aştept ca toate instituţiile publice să aibă asemenea spaţii pe perioada acestei luni în care, cei care lucrează şi cei care vizitează aceste instituţii să colecteze deşeuri electronice”, a declarat prim-ministra Maia Sandu în cadrul mconferinţei de presă organizată la începutul evenimentului de lansare.

Prezentă la eveniment, secretara de stat a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării regionale şi a mediului, Iuliana Cantaragiu a menţionat că este o susţinătoare a campaniilor Hai Moldova, încă de la începutul mişcării: „Este cazul să schimbăm modul de a privi lucrurile, e timpul să schimbăm
modul în care noi, fiecare cetăţean din această ţară, abordăm problema deşeurilor. Chiar şi puţinele facilităţi de colectare separată a deşeurilor pe care le avem, trebuie să fie valorificate ca treptat să diminuăm volumul deşeurilor pe carele înhumăm. Spre asta trebuie să tindem”.
Similare
RECOMANDĂRI