Pescuiau ilegal, în toiul nopţii. Mai mulţi bărbaţi au fost documentaţi de oamenii legii
Sursa foto:Cuget Liber Vizualizari:

Pescuiau ilegal, în toiul nopţii. Mai mulţi bărbaţi au fost documentaţi de oamenii legii

Poliţiştii de frontieră au documentat mai mulţi cetăţeni pentru pescuit ilegal în perioada de prohibiţie. Bărbaţii s-au ales cu amenzi pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, dar şi pentru desfăşurarea activităţii de pescuit ilicit în apele de frontieră.

În primul caz a figurat în documentare un locuitor al satului Tudora, raionul Ştefan Vodă, în vârstă de 30 ani. Tânărul a fost surprins de poliţiştii de frontieră în toiul nopţii, la 12 aprilie, în timp ce prindea peşte. La apropierea patrulei, bărbatul şi-a aruncat plasa în apă, însă nu şi cele aproximativ trei kg de caras.

Alţi doi cetăţeni au reuşit să prindă cu ajutorul plasei de pescuit circa 45 kg de peşte, de diferite specii. Aceştia au fost reţinuţi în dimineaţa zilei de 13 aprilie, în timp ce se pregăteau să părăsească locul unde pescuiau. Bărbaţii erau originari din satele Palanca şi Tudora, raionul Ştefan Vodă. 

Ilegalităţi de acest fel au comis şi alţi şase locuitori ai satelor Manta şi Paşcani, raionul Cahul, care au ignorat regulile de aflare în zona de frontieră, cu scopul de a pescui ilegal, pe malul lacului Manta. În timpul reţinerii au fost scoase din apă 500 de metri de plasă.

Similare
RECOMANDĂRI