Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Persoanele cu nevoi speciale din Bălţi solicită autorităţilor condiţii de egalitate

Cele mai multe instituţii publice din Bălţi nu dispun de rampe de acces pentru persoanele cu nevoi speciale. Este una din problemele de care se ciocnesc zilnic persoanele cu dizabilităţi. Mai mult, acestea nu pot folosi transportul public si nu au locuri de muncă. Toate problemele au fost prezentate în cadrul unei şedinţe cu autorităţile municipale, de la care se aşteaptă şi soluţii. 

Spitale, farmacii sau magazine. Cele mai multe nu au rampe de acces. Iar unde există sunt impracticabile. Un exemplu negativ, in acest sens, este şi Primăria municipiului Bălţi.

La rânul lor, autorităţile spun că şi-au propus de mult să adapteze infrastructura primăriei pentru persoanele cu nevoi speciale dar, deocambată, nu sunt bani.

Şi nu doar banii sunt o problemă. Este vorba şi de mentalitatea persoanelor din sfera de deservire. Vasile Ciuraru povesteşte cum nu a fost lăsat, în repetate rânduri, să urce în troleibuz sau microbuz.

Şirul problemelor continuă, iar responsabilii ridică din umeri. În timpul şedinţei, autorităţile din municipiul Bălţi au promis că vor examina solicitările şi vor încerca, în măsura posibilităţilor, să le rezolve.
 
Similare
RECOMANDĂRI