SOCIAL

Persoanele cu dizabilităţi reuşesc cu greu să se angajeze în muncă

Asociaţia „MOTIVAŢIE” din Republica Moldova a desfăşurat astăzi campania „În umbra unui angajat”. Organizatorii vor să elimine stereotipurile privind capacitatea de muncă a persoanelor cu dizabilităţi şi să-i convingă pe angajatori de potenţialul pe care-l au aceştia. Activitatea a avut loc în trei companii din Chişinău.

Stanislav are 27 de ani şi este secretar la Centrul Psiho-socio-pedagogic din Chişinău. Încercările sale anterioare de a-şi găsi un post de muncă s-au soldat cu eşec. Cei mai mulţi angajatori erau sceptici în privinţa posibilităţilor lui. Asociaţia „Motivaţie” l-a ajutat să se angajeze, iar noii săi colegii au fost receptivi şi dispuşi să-l ajute.
 
Directorul centrului recunoaşte că aşteaptă ca Stanislav să reuşească şi să se integreze.
 
De la începutul anului, 20 de şomeri cu dizabilităţi s-au înregistrat la Agenţia Naţională Pentru Ocuparea Forţei De Muncă din Chişinău. Responsabilii spun că au reuşit cu greu să încadreze 17 solicitanţi.
 
Nici persoanele cu dizabilităţi care au studii nu reuşesc să se angajeze prea uşor.
 
Campania „În Umbra unui Angajat” este organizată de Asociaţia „MOTIVAŢIE” din Republica Moldova, în cadrul proiectului „Abilitarea social-economică şi incluziunea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilităţi”.