Persoanele care în 2018 au promovat drepturile omului au fost premiate
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Persoanele care în 2018 au promovat drepturile omului au fost premiate

Persoanele şi organizaţiile care pe parcursul anului 2018 au contribuit la respectarea şi promovarea drepturilor omului în Republica Moldova au fost premiate joi seara, 6 decembrie, în cadrul Galei Premiilor ONU, ediţia XIV-a. Evenimentul are ca scop evidenţierea celor mai valoroase, inovatoare, participative şi ingenioase iniţiative şi acţiuni de apărare şi promovare a drepturilor omului. Gala a fost prilejuită de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, marcată anual la 10 decembrie, transmite IPN.

De premiul pentru realizări remarcabile în domeniul drepturilor omului în Republica Moldova s-a învrednicit Vladimir Gaiţ, directorul companiei Bertam Grup. Asociaţia Promo-LEX a luat premiul pentru promovarea principiilor egalităţii în demnitate şi drepturi şi a celui de a nu lăsa pe nimeni în urmă, precum şi pentru activitate îndelungată de promovare remarcabilă a drepturilor omului.

Diplomă de menţiune pentru cea mai bună lucrare din cadrul concursului de creaţie la tema: „Drepturile omului printre elevi” a primit Daria Lupan, eleva Liceului Teoretic Ion Creangă din Chişinău.

Premianţii Galei în domeniul drepturilor omului au fost selectaţi în urma unui concurs deschis la care au fost depuse 41 de nominalizări. Printre criteriile de evaluare au fost creativitatea, perseverenţa, devotamentul şi curajul demonstrat în promovarea drepturilor omului precum şi impactul acestor acţiuni asupra vieţi oamenilor.
Similare
RECOMANDĂRI