Percheziţii la o reţea hotelieră din Chişinău. Au cauzat statului prejudicii de peste 3 milioane lei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Percheziţii la o reţea hotelieră din Chişinău. Au cauzat statului prejudicii de peste 3 milioane lei

Oamenii legii au efectuat percheziţii la doi agenţi economici care prestează servicii hoteliere în Chişinău şi care au prejudiciat statul cu peste 3 milioane.

Cauza penală vizează infracţiunea de evaziune fiscală a întreprinderilor, care au inclus în documente contabile, fiscale şi/sau financiare, inclusiv în cele electronice, date vădit denaturate privind veniturile sau cheltuielile care nu au la bază operaţiuni reale ori care au la bază operaţiuni ce nu au existat, fie prin tăinuirea intenţionată a unor obiecte impozabile, acte contabile, fiscale şi/sau financiare. Astfel, calculul efectuat de către serviciile abilitate a prejudiciului cauzat depăşeşte suma de 3.000.000 lei.

Urmare a percheziţiilor efectuate la sediile agenţilor economici şi domiciliile administratorilor au fost ridicate: suporturi electronice, sume băneşti nejustificate de aproximativ 100.000 lei, acte de evidenţă dublă a contabilităţii, înscrisuri de ciornă şi alte acte de evidenţă contabilă ce confirmă desfăşurarea activităţii de întreprinzător cu abateri de la legislaţie. De asemenea a fost sigilată o încăpere în care se aflau bunuri de mică valoare şi scurtă durată (albituri, prosoape, perne, umbrele, mese şi accesorii pentru mobilier) în privinţa cărora nu au fost prezentate acte de provenienţă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei vizaţi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 350.000 lei sau cu închisoare de până la 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. În cazul hotelurilor, pedeapsa prevăzută de lege este amenda de până la 800.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.
Similare
RECOMANDĂRI