Pe traseele din ţară se circulă în condiţii de iarnă, dar drumuri blocate nu sunt
Sursa foto:MEI Vizualizari:

Pe traseele din ţară se circulă în condiţii de iarnă, dar drumuri blocate nu sunt

Pe traseele din Republica Moldova se circulă în condiţii de iarnă. Pe parcursul nopţii trecute, în ţară nu s-au înregistrat blocaje pe drumuri. Potrivit informaţiilor Administraţiei de Stat a Drumurilor, partea carosabilă a drumurilor este umedă, iar pe alocuri este gheţuş.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în ultimele 24 de ore,  salvatorii şi pompierii au intervenit în aproape 40 de situaţii pentru a efectua lucrări de deblocare şi tractare a autoturismelor blocate.

Angajaţii Inspectoratului au venit în ajutorul oamenilor aflaţi în dificultate în mai multe raioane din Republica Moldova. La lucrările de intervenţie au fost antrenaţi 445 de salvatori şi pompieri, şi 141 de unităţi de tehnică specială. În seara zilei de vineri, conducerea IGSU, în comun cu forţele Ministerului Apărării, au efectuat patrularea a unsprezece trasee naţionale, dar şi regionale pentru a interveni la deblocarea unităţilor de transport în caz de necesitate.

Conform datelor operative, colectate de la furnizorii de energie electrică, în urma precipitaţiilor care au avut loc pe data de 11 ianuarie, au fost deconectate parţial 14 localităţi din cinci raioane. Vineri, 11 ianuarie, către ora 21:00, toate localităţile au fost reconectate la energia electrică.

Celula de criză creată în cadrul IGSU va monitoriza în continuare situaţia din ţară. În situaţii de urgenţă cetăţenii sunt rugaţi să apeleze serviciul unic de urgenţă 112.

Administraţia de Stat a Drumurilor le recomandă participanţilor la trafic să-şi doteze automobilele corespunzător timpului de afară şi să conducă prudent.

 
Similare
RECOMANDĂRI