Pe bulevardul Ştefan cel Mare au fost instalaţi primii piloni care vor face imposibilă parcarea neregulamentară a automobilelor pe trotuar
Sursa foto:Facebook/Ruslan Codreanu Vizualizari:

Pe bulevardul Ştefan cel Mare au fost instalaţi primii piloni care vor face imposibilă parcarea neregulamentară a automobilelor pe trotuar

Pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău, în perimetrul str. Vlaicu Pârcălab - str. Mihai Eminescu, au fost instalaţi primii piloni care vor delimita trotuarul şi vor împiedica şoferilor să-şi parcheze automobilele neregulamentar.

Primii 76 de piloni au fost instalaţi chiar în apropierea clădirii Primăriei Chişinău, dar, potrivit autorităţilor municipale, aceştia vor apărea de-a lungul întregului bulevard Ştefan cel Mare şi Sfânt, pe bulevardul Constantin Negruzzi şi pe strada Vasile Alecsandri.

Măsura respectivă a fost luată de autorităţile administraţiei publice locale Chişinău, în scopul evitării parcării automobilelor pe trotuare, pentru asigurarea accesului liber al pietonilor şi al bicicliştilor pe spaţiile special amenajate. E de remarcat că la intersecţiile de străzi şi în zona la trecerilor pietonale pilonii vor fi mai înalţi, de 1,1 metri, prevăzuţi cu vârfuri relectorizante.

Lucrărilor de montare a pilonilor de delimitare a accesului pe trotuare sunt coordonate de Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie. Îngrădiri de acest fel vor fi instalate pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri.

În total, vor fi montaţi 5440 de piloni, iar cheltuielile în acest scop - 5,2 milioane lei, vor fi acoperite din sursele bugetului municipal, se anunţă într-un comunicat de presă al Primăriei Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI