Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pe 14 şi 15 septembrie va avea loc Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni

Basarabia reuneşte românii de pretutindeni în acelaşi loc. Pe 14 şi 15 septembrie, la Complexul etno-cultural VATRA, va avea loc cel mai mare festival dedicat românilor.

Evenimentul va găzdui peste 150 de ansambluri folclorice, zeci de meşteri populari şi cei mai renumiţi artişti de pe ambele maluri ale Prutului, precum Irina Loghin, Nicolae Furdui Iancu, Florin Piersic şi Eugen Doga.    

Timp de două zile, oaspeţii festivalului vor avea parte de un program extraordinar.  Pe scena mare a complexului vor urca artişti cu renume de pe ambele maluri ale Prutului, precum Irina Loghin, Fuego, Orchestra "Lăutarii", acompaniată de maestrul Nicolae Botgros, Nicolae Furdui Iancu, Mariana Maloş, şi mulţi alţii.

Surprizele nu se opresc aici. Printre invitaţii speciali ai evenimentului sunt legendarul actor Florin Piersic, dar şi cel mai mare compozitor român în viaţă, Eugen Doga.

Noutatea ediţiei din acest an este o reuniune festivă a reprezentanţilor mai multor autorităţi locale din România şi Republica Moldova. 

La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni este o continuare a celui mai grandios eveniment dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 – Centenar Fest, organizat anul trecut de Complexul Etno-Cultural VATRA. TVR MOLDOVA este partenerul media al evenimentului.

 
Similare
RECOMANDĂRI