Pavel Filip: Nu este decretată stare de urgenţă. Toate instituţiile statului sunt implicate în gestionarea crizei
Sursa foto:Facebook / Andrei Gagiu Vizualizari:

Pavel Filip: Nu este decretată stare de urgenţă. Toate instituţiile statului sunt implicate în gestionarea crizei

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, Guvernul a creat o celulă de criză în care sunt implicate mai multe instituţii ale statului, inclusiv Armata Naţională. Premierul Pavel Filip îndeamnă la calm şi dă asigurări că toate pagubele provocate de ninsoare vor fi evaluate ulterior.

Potrivit premierului Pavel Filip, în ţară deocamdată nu este declarată stare de urgenţă, însă toate instituţiile statului sunt implicate pentru a elimina consecinţele ninsorii abundente. Acesta susţine că doar prin decretul preşedintelui poate fi instituită stare excepţională în ţară.

Totodată, ambulanţele care nu vor putea ieşi din unităţile medicale vor fi ajutate de maşinile Armatei Naţionale.

„A fost instituită o celulă de criză de ieri. Peste noapte situaţia a devenit mai gravă. Este un moment greu. Nu este declarată stare de urgenţă. Am avut discuţii şi cu preşedintele ţării. Am decis să implicăm şi Armata Naţională. Repet, nu este declarată stare de urgenţă. Sunt implicate toate institutuţiile statului în această celulă de criză. Dar şi cei de la Ministerul Transportului, Economiei şi Agriculturii.
Toate forţele sunt implicate şi se acţionează conform necesităţilor. În instituţiile medicale unde ambulanţele nu pot ajunge la destinaţie vor fi mobilizate maşini ale Armatei Naţionale care vor ajuta atât în Chişinău, cât şi în ţară. Vin cu o adresare către toţi cetăţenii să rămână în case”, a declarat Pavel Filip într-o intervenţie telefonică la PublikaTV.
Similare