Patru copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon în urma exploatării sobelor defecte
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Patru copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon în urma exploatării sobelor defecte

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI raportate din subdiviziunile teritoriale, patru copii cu vârstele cuprinse între 6 şi 10 ani s-au intoxicat cu monoxid de carbon în ultimele două zile.

Primul caz a avut loc azi dimineaţă la ora 5.00 într-o gospodărie din localitatea Dobrogea Nouă, raionul Sângerei. Cel mai probabil minorii de 6 şi 8 ani au inhalat monoxid de carbon după ce soba din casă a lucrat pe parcursul nopţii. Copiii au fost internaţi în spitalul din municipiul Bălţi pentru îngrijiri medicale.
Toate circumstanţele acestui caz urmează  a fi elucidate.

Alţi doi copii, o fetiţă de 7 ani şi fratele acesteia de 10 ani, au avut nevoie de îngrijire medicală după ce soba din casă a emanat gaze toxice. Cazul a avut loc ieri dimineaţa într-o gospodărie de pe strada Belicov din municipiul Bălţi.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă îndeamnă oamenii să respecte regulile de exploatare a sobelor. Specialiştii recomandă ca sobele să fie verificate înainte de utilizare, iar persoanele să aerisească bine încăperile. Mai mult, pompierii atenţionează oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopţii. 
Similare