Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PAS cere Guvernului să asigure pachete cu alimente pentru oamenii în vârstă, iar PPDA propune plafonarea adaosului comercial la legume

Partidul Acţiune şi Solidaritate cere Guvernului să procure pachete cu alimente pentru oamenii în vârstă, cei neajutoraţi şi cei care locuiesc singuri. Propunerea a fost făcută de Maia Sandu, în cadrul unei intervenţii live pe reţelele sociale. Şi partidul Demnitate şi Adevăr solicită autorităţilor să plafoneze adaosul comercial pentru legumele de bază.

Maia Sandu spune că, în aceste zile, cei mai afectaţi sunt bătrânii, mai ales cei care nu au pe nimeni şi face apel la solidaritate.

„Asta înseamnă să le aducem produse alimentare, să-i asiurăm cu medicamente, să le plătim facturile, dar să stăm departe de ei e cât se poate şi să ne asigurăm că ei nu trebuie să iasă din casă sau din curte, că noi cu dvs. facem ceea ce nu pot face ei”.

Fostul premier cere, însă, şi autorităţilor să intervină de urgenţă. Maia Sandu propune majorarea Fondului pentru Ajutor Material, administrat de consiliile raionale.

„Credem că Guvernul, în regim de urgenţă, trebuie să aloce bani suplimentari şi raioanele trebuie să cumpere produse alimentare şi să le distribuie tuturor acestor bătrâni. Şi, inclusiv aici, trebuie să se facă monitorizarea telefonică, să fie sunaţi zilnic aceşti oameni, să fie întrebaţi care este situaţia lor”.

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr propune Guvernului să plafoneze adaosul comercial la legume, din aşa-zisul „set pentru borş”.

"Solicităm ca în perioada stării de urgenţă adaosul comercial cumulativ la tot lanţul valoric pentru cartofi, morcov, sfeclă roşie, ceapă şi varză, să nu depăşească 15%. Această măsură este importantă şi în contextul deficitului la legume autohtone şi dependenţa sporită de importuri, ce survine în perioada martie - mai, ceea ce generează scumpiri abuzive”, se mai spune în declaraţia Platformei DA.
Similare
RECOMANDĂRI