Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pandemia de coronavirus a lovit dur şi în turismul rural din Republica Moldova

Pandemia de coronavirus a lovit dur şi în turismul rural din Republica Moldova. După ce s-au închis graniţele pentru cetăţenii străini, centrele de meşteşugărit din ţară sunt mai mult pustii. Meşterii populari speră ca situaţia să se schimbe cât de curând pentru a-şi putea împărtăşi, din nou, experienţa şi măiestria cu vizitatorii de peste hotare.

Casa Ninei Manea, din Căinarii Vechi, este mereu deschisă pentru turişti. E amenajată la fel ca locuinţele de odinioară ale bunicilor noştri. Aici, în casa mare, păstrează toate lucrurile pe care le-a confecţionat de-a lungul anilor. Atraşi de autentic, sute de cetăţeni străini, în special din Germania, i-au trecut pragul.

NINA MANEA, meşter popular: "Oaspetii in beci ii primeam. Se intamplau sa stea mai mult aici, nu vin acasa. Daca este de toate si pentru toti".

Turiştii sunt atraşi de casa artistului popular, pentru că acolo pot simţi, din plin, viaţa autentică de la sat. În plus, pot învăţa de la ea îndeletniciri de mult uitate în vest: prepararea bucatelor tradiţionale sqau cum să mânuiască bine fuiorul. 

NINA MANEA, meşter popular: "Acesta e tesut de turistii germani. De asta il pastrez ca a fost tesut de mai multe grupuri. Le place? Nu stiu, daca le place, dar le este interesant".

În acest an, ea nu a avut parte de turişti, dar a decis să profite de acest lucru. Intenţionează să amenajeze câteva spaţii pentru a le oferi viitorilor turişti şi cazare.  
Similare
RECOMANDĂRI