Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pandemia COVID-19 dă peste cap planurile viitorilor miri. Multe cupluri, nevoite să îşi reprogrameze nunţile

Pandemia a dat peste cap viaţa a milioane de oameni. Printre ei şi cei care planificau să se căsătorească. Miresele ar putea să îşi îndeplinească visul abia la anul, iar rochia deja cumpărată riscă să nu mai fie la modă. Cum se descurcă cuplurile care au planificat nunta în acest an dar şi prestatorii de servicii din domeniu, a încercat să afle echipa TVR MOLDOVA.

Alina şi Alexei sunt împreună de mai bine de 10 ani. Au programat nunta pe 9 mai dar pandemia le-a dat peste cap toate calculele. Planurile mirilor începeau să se destrame. Evenimentul lor a fost reprogramat pentru 14 iunie, însă, nici această data nu este sigură.

"Din păcate, cu situaţia care pe zi ce trece e tot mai instabilă şi cazurile cresc pe zi ce trece crede că o vom reprograma pe toamnă sau poate chiar şi la anul viitor. Desigur că la început ne-am întristat puţin când am conştientizat că trebuie să o reprogramăm unul din motivele este că data de 9 este cu semnificaţie deoarece cu mulţi ani în urmă am facut cunoştinţă pe data de 9 si ne doream să sărbătorim evenimentul anume în această zi", spune ALINA ZUBIC, viitoare mireasă.

Tinerii au făcut deja cumpărături pentru evenimentul ce avea să aibă loc în luna mai. Iar unii prieteni au primit deja şi invitaţiile la nuntă. 

"Pregătirile au durat timp de 8 luni o perioadă în care am pus la punct toate detaliile, am cumpărat buchetele, invitaţiile am dat comandă şi buchetul miresei, din fericire încă nu mi-am procurat rochia de mireasă, am procurat invitaţiile le-am şi înmânat", afirmă viitoarea mireasă.

Viitori miri încearcă să rămână optimişti chiar dacă ştiu că nu va fi totul aşa cum îşi doresc. 

"Posibil vom primi multe refuzuri de a veni la nuntă, însă pentru noi nu contează partea financiară, cred că nunta nu se face pentru venit, nunta se face pentru emoţii, nunta se face pentru a trăi la maxim această zi cu oamenii dragi", susşine ALINA ZUBIC.

În aceeaşi situaţie se află multe cupluri. Cei care se ocupă de organizări de evenimente le recomandă tuturor să evite panica. Alina Ciobanu organizează nunţi de mai bine de patru ani şi are câteva sfaturi. 

"În această perioadă pot să spun că cel mai mult în această perioadă nu au intrat în panică tinerii, dar mai mult părinţii, pentru că ei sunt cei care îşi fac cele mai multe griji. Viitorii miri trebuie să facă o reuniune de familie în care să discute un eventual plan B împreună cu părinţii ca deciziile toate să fie luate împreună să revizuiască chiar acea listă de invitaţi, poate să îi sune şi să îi intrebe care este situaţia lor actuală şi dacă vor veni la ei la eveniment", susţine ALINA CIOBANU, organizator nunţi.

Restaurantele sunt asaltate de cereri de reprogramare a evenimentelor. Proprietarul unei săli de nunţi spune că tot ce a programat în urmă cu un an a fost dat peste cap din cauza pandemiei. 

Organizatorii de evenimente au învăţat că e bine întotdeuna să fii pregătit şi să ai un plan de rezervă. 

"Această perioadă ne învaţă foarte multe, dar, în acelaşi timp, ne motivează pe noi să nu lăsăm mâinile în jos şi să muncim să ne resetăm priorităţile, să stabilim noi strategii, să ne susţinem cuplurile deja care sunt. Eu sunt sigură că totul va fi bine şi vom ajunge la acele evenimente frumoase", a mai afirmat ALINA CIOBANU, organizator nunţi.

Sezonul nunţilor 2020 ar fi trebuit să înceapă imediat după sfintele sărbători de Paşti. Evenimentele au fost anulate cu cel puţin două luni. 
 
Similare
RECOMANDĂRI