Pagube enorme în urma precipitaţiilor. Hectare de livezi, sfeclă de zahăr şi floarea soarelui, spălate de ape
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pagube enorme în urma precipitaţiilor. Hectare de livezi, sfeclă de zahăr şi floarea soarelui, spălate de ape

În urma precipitaţiilor puternice ce au avut loc în ultimele zile pe teritoriul ţării peste 180 de hectare de sfeclă de zahăr, 731 de hectare de floarea soarelui, 836 de hectare de porumb şi cel puţin 76 de hectare de livezi, dar şi câteva zeci de kilometri de drum au fost afectate. Şuvoaiele puternice au inundat sute de gospodării şi grădini din mai multe raioane ale ţării.

Astfel, salvatorii au efectuat lucrări de  evacuare a apelor în raioanele Ungheni, Edineţ, Rîşcani, Anenii Noi, Ştefan Vodă, Soroca, şi Briceni. Mai multe gospodării particulare au fost afectate în nouă localităţi a raionului Ştefan Vodă.

Aici în urma ridicării nivelului apei într-un canal de drenaj în apropierea satului Cioburciu au fost inundate parţial grădinele a cinsprezece gospodării particulare. Pentru prevenirea riscului de inundaţii în apropierea satului Sărata- Răzeşti a raionului Leova, salvatorii în comun cu reprezentanţii autorităţilor publice locale au efectuat lucrările de plombare a unui canal cu saci cu nisip şi lut pentru stoparea scurgerii apelor în luncă. Conform IGSU, ploile torenţiale au deteriorat mai multe porţiuni de drumuri locale în raioanele Soroca, Căuşeni şi Floreşti.

Potrivit primelor informaţii, peste 12 km de drumuri locale au fost afectate în mun. Soroca. Precipitaţiile abundente cu grindină au făcut ravagii şi în sectorul agricol. Sute de hectare de culturi agricole, livezi, dar şi vii au fost afectate în localităţile Napadova, Mărculeşti, Alexandrovca, Izvoare, Frumuşica şi Ghindeşti.

Conform primelor estimări, ploile au afectat semănături şi livezi în raionul Floreşti. Aici, au fost distruse peste 188 ha de sfeclă de zahăr, 731 ha de floarea soarelui, 836 ha de porumb şi cel puţin 76 ha de livezi.

Comisiile pentru situaţii excepţionale lucrează în teritoriu pentru stabilirea prejudiciilor.
Similare
RECOMANDĂRI