OSCE a creat o platformă online pentru combaterea violenţei împotriva femeilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

OSCE a creat o platformă online pentru combaterea violenţei împotriva femeilor

Femeile care se confruntă cu fenomenul violenţei pot găsi informaţii despre instituţiile pe care le pot contacta în cazul în care au nevoie de sprijin, accesând platforma www.stopvawnow.org. Platforma este creată de către Secretariatul OSCE. Informaţiile sunt disponibile în diferite limbi pentru funcţionari, organele de ocrotire a normelor de drept, ONG-uri şi publicul larg din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Moldova şi Ucraina.Potrivit unui comunicat de presă al OSCE, pagina web este aranjată în aşa fel încât utilizatorii să poată găsi rapid informaţiile de care au nevoie, cu date, îndrumări şi numere de contact pentru fiecare ţară. Au fost compilaţi o serie de paşi pe care cetăţenii îi pot face pentru a alerta situaţii critice de violenţă sau pentru a sprijini femeile şi a sensibiliza opinia publică asupra acestui fenomen.

Pe platformă sunt detalii cu privire la rezultatele şi recomandările studiului OSCE privind bunăstarea şi siguranţa femeilor, publicat la începutul anului. Studiul arată că 70% dintre femeile din Sud-Estul şi Estul Europei au fost supuse unei forme de violenţă: sexuală, fizică, psihologică, de urmărire sau hărţuire sexuală, însă rata de raportare a acestor incidente este foarte mică. Doar 15% dintre femei au raportat poliţiei cel mai grav incident de violenţă cu care s-au confruntat.

Serani Siegel, managerul de proiect al studiului, susţine că este important să se vorbească despre problema violenţei împotriva femeilor în societate şi de a le oferi resursele necesare pentru a raporta incidentele de violenţă. Pagina web va ajuta şi le va permite femeilor să găsească o serie de alternative pentru raportarea cazurilor de violenţă şi pentru obţinerea sprijinului necesar.

Lansarea paginii web coincide cu sfârşitul  campaniei „Sparge Tăcerea”, la 10 decembrie, desfăşurată de către OSCE în timpul celor 16 Zile de activism împotriva violenţei de gen.
Similare
RECOMANDĂRI